rammebua.no 2011

 

 

 

Priseksempler

 

 

Beskrivelse Størrelse Pris
Maleri med blindramme 60cm x 50cm 500 kr
Bilde 60cm x 50cm 600 kr
Med passepartout 60cm x 50cm 800 kr

 

 

*Prisene er ca priser og gjelder kun denne dimensjonen, ta kontakt for mer prisinformasjon.

 

 

 

 

 

Passepartout

 

(fransk og betyr 'gå overalt') er en spesielt tilskåret plate av kartong som settes over et bilde når det skal i glass og ramme. Den blir oftest brukt til tegninger og grafiske arbeider. Kartongplaten skjæres først til i en størrelse som passer inn i rammen og så skjæres en lysåpning som skal være litt mindre enn bildet, som deretter festes på baksiden. Lysåpningen kan være firkantet eller oval, men kan også formes etter ønske.

Passepartouten skal sørge for at bildet ikke kommer i direkte kontakt med glasset. Glass er et sterkt basisk materiale bestående av sand/soda/kalk, og vil over tid påvirke både farger og papir i kunstverket. Dette kan forringe både den estetiske og den økonomiske verdien av arbeidet. Passepartout'en skal for å tilfredsstille dagens krav til aldringsbestandighet også være av syrefritt materiale slik at den ikke tærer på det den skal beskytte.

Passepartout brukes oftest med hvit eller svart front, men finnes i et stort antall fargekombinasjoner, foruten at det er mulig å bygge på lagvis for å få et estetisk tiltalende resultat.